آنچه اما عيان است اينکه دولت اين لايحه را با تاخيري محسوس و قالبي جديد وارد بهارستان کرد قالبي که و به اعتقاد برخي به برنامه شباهت ندارد.
ساز ناکوک مجلس نهمي ها از همان اول مشخص بود آنها معتقد بود که برنامه اي که قرار است در پنج سال اخير برنامه ششم توسعه تلقي شود تنها تعدادي احکام آن هم براي اجراي برنامه دارد.
در هر حال نمايندگان مجلس نهمي با طرح اين ادعا که اين برنامه، برنامه ششم توسعه نيست اين لايحه را به دامان دولتي ها برگشت دادند في الواقع مجلس نهم زير بار تصويب اين برنامه نرفت و نمايندگان مجلس اجراي قانون برنامه پنجم توسعه را براي يک سال ديگر به تصويب رساندند.
علي اي حال اما دولتي ها با در نظر گرفتن همه اين مخالفت ها دوباره با همان شکل و قالب لايحه برنامه پنج ساله ششم را راهي بهارستان کردند.
اين تحرکات دولت را عده اي تلاش آشکار براي دور زدن مجلس مي دانند، حسينعلي شهرياري نماينده مردم زاهدان در اين خصوص به عصرهامون گفت: مجلس اين لايحه را قبول ندارد.
وي اشکالات گذشته را به اين قانون پابرجا دانشت و گفت: برنامه پنج ساله ششم بايد از سوي رئيس جمهور ارائه شود در حالي که اين لايحه امروز با امضاي آقاي نوبخت آمده و اين براي مجلس پذيرفتني نيست.
روزنامه اعتماد اما از قول پزشکيان نايب رئيس اصلاحطلب مجلس نوشت: اول دولت لايحهاي تحت عنوان اصلاح و يا ويرايش برنامه ششم با امضاي آقاي نوبخت به مجلس فرستاده است که امروز نيز نمايندگان تذکراتي را در مورد آن مطرح کردند که ما آن را وارد ميدانيم چون قانون برنامه بايد با امضاي رئيس جمهور به مجلس ارايه شود و معاون رئيس جمهور نميتواند آن را امضا کند.
پزشکيان ميگويد: انتظار ما اين است که دولت به مجلس لايحه برنامه و نه يکسري احکام را ارايه دهد و بعد بخواهد مجلس مجوزهاي لازم را نيز صادر کند. ما بايد بدانيم که محتويات برنامه چيست و سپس آن را به تصويب برسانيم و نه اينکه احکام کلي صادر شود و انتظار داشته باشند مجلس آن را تصويب کند.
وي گفت: وقتي ما نميدانيم دولت ميخواهد در قالب برنامه توسعه چه کاري انجام دهد نميتوانيم مجوزهاي لازم را نيز بدهيم چون دادن مجوز به معناي نظارت بر آن کار است که بايد اين موارد به روشني مشخص شود.
آنچه اما در ارائه برنامه ششم توسعه عيان است اينکه دولت همچنان بر دور زدن مجلس پافشاري مي کند اقدام غيرقانوني که حتي صداي نمايندگان اصلاح طلب را هم در آورده است.
انتهاي پيام/